Φόρμας δήλωσης συμβάντος – ατυχήματος

Αγαπητοί αεραθλητές αλεξιπτώτου πλαγιάς, ανεμοπόροι και χειριστές PPG,

με το παρόνθα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την ύπαρξη της φόρμας δήλωσης συμβάντος – ατυχήματος που έχει δημιουργηθεί και μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link:

http://goo.gl/forms/5QkOO7l8f5

Σας προτρέπω λοιπόν όσοι από εσάς είχατε κάποιο ατύχημα στο πρόσφατο παρελθόν η και παλιότερα να συμπληρώσετε τη φόρμα ακόμη κι αν είχατε κάποιο συμβάν χωρίς τραυματισμό, επί παραδείγματι μία απογείωση όπου κατέληξε σε λίγα δευτερόλεπτα σε προσγείωση πάνω σε πουρνάρι χωρίς γρατσουνιές……….. Να έχετε υπόψη ότι ΟΛΕΣ οι αιτίες που δημιουργούν οποιοδήποτε συμβάν (με η χωρίς τραυματισμό) θεωρούνται το ίδιο σοβαρές.

Το να καταλήξει κάποιος σε ασφαλή συμπεράσματα μέσα από στατιστική έρευνα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση εάν έχει λίγες δηλώσεις περιστατικών στα χέρια σου. Έτσι λοιπόν είναι επιτακτική η ανάγκη στο να συμβάλουμε όλοι στη προσπάθεια που γίνεται από το ΣΑΜ προκειμένου να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερες δηλώσεις με σκοπό να δημιουργηθεί μία καλή βάση δεδομένων (αρκετών δεκάδων η ακόμη καλύτερα εκατοντάδων περιστατικών) έτσι ώστε να έχουμε στατιστικά αποτελέσματα τέτοια που θα μας επιτρέψουν να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια που δημιουργούν ατυχήματα.

 

Η φόρμα δυστυχώς είναι σχεδιασμένη για ελεύθερο και όχι για PPG, εντούτοις εάν κάποιος είναι πιλότος  PPG και θέλει να τη  συμπληρώσει  μπορεί να αναπτύξει το συμβάν με κείμενο στο “περιγραφή συμβάντος”. Στο άμεσο μέλλον θα δημιουργηθεί μία ακόμη φόρμα που θα αφορά μόνο πιλότους PPG.

Καλές προσγειώσεις

 

Παύλος Τσεβαϊρίδης

Υπεύθυνος ασφάλειας πτήσεων στο ΣΑΜ.

Comments are closed.